Yazın gelmesiyle, bebeklerde isilik problemi artmaya başladı. Bebeklerde isilik, özellikle yaz aylarında sık görülen rahatsızlıklardan biri. Basit bir sorun gibi görünebilir ancak bebekler için son derece rahatsız edicidir. Yüksek Topuklar ekibi olarak, sizlere bebeklerde isilik tedavisi hakkında faydalı bilgiler sunuyoruz. Bebeklerde isilik nasıl geçer, öğrenmek için hemen okumaya başlayın!
Bebeklerde isilik neden olur?
İsilik, genelde yaz aylarında bebeklerin yüzünde, göğüs ve karın bölgesinde, kol ve bacak boğumlarında görülür. Vücudun bu bölümlerinde küçük kabarcıklara neden olan bir deri döküntüsüdür. Görüntü itibariyle, anne ve babaları biraz korkutsa da 3-4 gün içinde kaybolur.
İsilik, aslında her yaşta görülebilen bir cilt problemidir. Bebeklerde daha sık görünmesinin sebebi, onların daha hassas cilt yapısına sahip olmalarıdır. Yaz aylarında daha çok rastlanmasının sebebi ise terlemenin daha fazla olmasıdır. Bebeklerin gözenekleri yetişkinlere göre daha küçük olduğu için, ter salgısı gözenekleri tıkar ve isiliğe sebep olur. Bu nedenle, bebekleri terli bırakmamak ve sık yıkamak isilik oluşumunu önler. Bebeğiniz için kullandığınız kremler ve pamuklu olmayan giysiler de isiliğe yol açabilir. Aynı zamanda, bebeğin giyeceği kıyafetleri seçerken bulunduğu ortamı ve havayı da göz önünde bulundurmak gerekir.
Bebeklerde isilik oluşumu nasıl önlenir?
Bebeğinizin isiliğini tedavi etmeye, ona rahat ve pamuklu şeyler giydirerek başlayabilirsiniz. Siz nasıl giyiniyorsanız, onu da aynı kalınlıkta giydirebilirsiniz. Önemli olan onun hassas cildi, cildinin nefes almasına izin verin. Güneş ışığına doğrudan maruz kalmasına izin vermeyin. Uyuması için serin yerlere yatırın. Siz de güneşin doğrudan size geldiği bir yerde uyumak istemezsiniz. Dışarı çıkardığınızda mutlaka bir şemsiyeyle onu koruyun. Eğer hava çok sıcaksa, uzun kollu giydirmek yerine tişört tercih edebilirsiniz.
Bebeklerde isilik nasıl tedavi edilir?
Bebeğinizde isilik oluştuğunu fark ettiniz. Öncellikle, üstündeki kıyafetleri çıkartarak, cildinin rahatlamasını ve nefes almasını sağlayın. Daha sonra tahriş olan yerleri temizlemek için ılık bir banyo yaptırın. Burada dikkat etmeniz gerekenler, sabun gibi zarar verecek ürünlerden kaçınmak ve temizlerken hassas bölgeyi tahriş etmemektir. Banyo sonrası çok fazla nemlendiriciyle bebeğinizin cildini tıkamamalı, cildin hava almasına izin vermelisiniz.
Bütün bu aşamalardan sonra bebeğinizin cildini temiz ve kuru tutmak çok önemlidir. Bu nedenle, bebeğiniz için terletmeyen ve serin tutan bir kumaşa sahip yatak örtüleri kullanmalısınız. Son olarak, bebeğinizin tırnaklarını uzun bırakmamak da onun için yapacağınız iyiliklerden biridir. Eğer tırnaklarıyla problemli bölgeye temas ederse, o bölgede daha büyük yaralar meydana gelebilir.
Tüm bunlara dikkat ettiğiniz takdirde, bebeğinizin isiliği birkaç gün içinde geçecektir. Enfeksiyon, ateş gibi farklı belirtilerle karşılaşmanız durumunda mutlaka bir doktor yardımı alın.